Pożyczki internetowe

Szybkie pożyczki internetowa, podbijają polski rynek finansowy. Czemu tak się dzieje? Główną zaletą chwilówek, którą najczęściej wymieniają korzystający z nich pożyczkobiorcy, jest przede wszystkim ominięcie żmudnych, skrupulatnych i długoterminowych formalności, które podejmują banki podczas weryfikacji wniosku kredytowego. Kolejną zaletą jest szybkość ich udzielenia - po pozytywnej weryfikacji wniosku pieniądze mogą pojawić się na koncie dosłownie po kilkunastu minutach od złożenia wniosku. Dodatkowo cała procedura nie wymaga wychodzenia z domu - wszelkie formalności można załatwić za pośrednictwem internetu.

Firmy pożyczkowe, w przeciwieństwie do banków, nie mają rygorystycznych warunków dotyczących dochodów, aby otrzymać kredyt wystarczy jakakolwiek płynność finansowa.

Ciemne strony pożyczek internetowych:
wysokie oprocentowanie,
kwotę chwilówki należy spłacić po miesiącu (czasami dwóch miesiącach),
możliwość popadnięcia w spiralę zadłużeń.

Pomimo łatwości i dostępności pożyczek internetowych warto dokładnie przeczytać i przeanalizować umowę pożyczki, aby nie być później rozczarowanym.