Zalety i wady księgowości internetowej

Księgowość internetowa obecnie stała się popularnym rozwiązaniem, z którego korzysta wiele firm. Wsparcie elektroniczne w rachunkowości i rozliczeniach pozwala zaoszczędzić pieniądze oraz czas, dzięki czemu w podsumowaniu otrzymuje przedsiębiorca wiele korzyści.
prowadzenie ksiąg i dokumentacji, wystawianie faktur, obliczanie składek - to wszystko możesz zrobić bez wychodzenia z domu, jedynie przy pomocy komputera
gwarancja bezpieczeństwa dokumentów, które są stale archiwizowane i mogą zostać ponownie wydrukowane, a więc w wyniku zdarzenia nie ulegną zniszczeniu.
możliwość sporządzania analiz sprzedaży
dostęp do porad online, dzięki którym otrzymujesz odpowiedź na nurtujące Cię pytania praktycznie 24 godziny na dobę
Mimo to, księgowość online posiada też pewne wady. Z tego typu usług bowiem skorzystać mogą małe biznesy. Rozwiązanie to korzystne jest jedynie przy małej ilości faktur lub małych kwot na dokumentach. Skomplikowanym rozliczeniom natomiast zająć się powinni wykwalifikowani specjaliści w postaci np. biura rachunkowego.