prowadzenie księgowości

Co powinien zawierać raport kasowy?

Na początku tego artykuły wyjaśnijmy czym jest raport kasowy i w jakich sytuacjach jest sporządzany. Raport kasowy stanowi zbiór informacji na temat stanu gotówki znajdującego się w kasie. Istotne jest, aby dane zostały przedstawionyw sposób uporządkowany, faktury posiadały odpowiednie numery identyfikacyjne oraz by zawarte zostały wszystkie rachunki dokumentujące płatność.

Obowiązek sporządzania raportu kasowego spoczywa na przedsiębiorcach samodzielnie regulujących zobowiązania gotówką oraz tych, którzy przyjmują wpłaty od swoich klientów.

Na czym polega i jak się wystawia fakturę europejską?

Każdy przedsiębiorca, prowadząc własną firmę, marzy o tym, aby poszerzać swoje horyzonty, nawiązywać współpracę z kontrahentami zagranicznymi oraz zdobywać rynek globalny. Nie da się ukryć tego, iż tego rodzaju działanie pozwala nie tylko rozpromować towary/usługi, ale przede wszystkim znacznie zbliża to firmę do osiągnięcia sukcesu, który nie ukrywajmy – jest celem każdego przedsiębiorcy.